Filip Sunturlić - Savez studenata Fakulteta organizacionih nauka
20889
page-template-default,page,page-id-20889,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Filip Sunturlić

Po izboru Evrolige i organizacije „One team“, koja se bavi društvenom odgovornošću, projekat košarkaškog kluba Crvena zvezda i Telekoma Srbija pod nazivom „Learning 2play“ proglašen je za najbolji projekat svih klubova u Evropi.

Nakon velikog Evroliginog samita u Barseloni na kome je Filip Sunturlić, direktor marketinga Crvene zvezde Telekom, održao predavanje o samom projektu i realizaciji istog, učesnici konferencije će imati priliku da čuju retrospektivu organizacije jednog ovakvog događaja i iskustva koja je Filip stekao.

O projektu

Learning2Play projekat se okreće velikom problemu društva – nepismenosti. Cilj programa je da poveća svest javnosti o društvenom problemu nepismenosti kroz rad sa ljudima koji nisu imali priliku da dođu do pravog obrazovanja. Crvena zvezda Telekom osmislila je ovaj projekat kako bi ljudima bez elementarnog obrazovnog znanja (pisanje, pravilno izražavanje, itd), koji zbog toga imaju teškoće u komunikaciji sa drugim ljudima, omogućila da se integrišu u zajednici.

Projekat je sproveden u pet gradova u Srbiji i to Beogradu, Pančevu, Zrenjaninu, Pirotu i Čačku, gde su održana edukativna i košarkaška predavanja. Learning2Play realizovan je na tri nivoa: obrazovna predavanja, košarkaški treninzi i aktivnosti koje kombinuju košarku i obrazovanje na zabavan način kroz pristup „učenje kroz igru“ . Predavanja su održana na lokalnim košarkaškim terenima i u školskim učionicama. Svaki nivo zamišljen je tako da traje dve nedelje kroz koje su učesnici bili u prilici da uče od istaknutih profesionalaca u svojim poljima.

Crvena zvezda Telekom je na ovom projektu sarađivala sa Specijalnom Olimpijadom Srbije. Specijalna Olimpijada Srbije je jedan od Zvezdinih strateških partnera nakon što su zajedničkim snagama realizovali mnogobrojne aktivnosti kao što su treninzi, sportska druženja, Božićno druženje… Zbog rada sa poštovanim partnerom od ranije aktivnim u našoj zajednici, Crvena zvezda Telekom bila je u prilici da lakše pronađe grupe ljudi kojima je potrebna pomoć.