Ivana Maksimović Anđušić - Savez studenata Fakulteta organizacionih nauka
21286
page,page-id-21286,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Ivana Maksimović Anđušić

Sportistkinja i reprezentativka Srbije u streljaštvu Ivana Anđušić Maksimović, ćerka je proslavljenog strelca Gorana Maksimovića, osvajača zlatne medalje na Letnjim olimpijskim igrama u Seulu, i dugogodišnje reprezentativke Miribane Maksimović.

Strelještvom je počela da se bavi davne 2002. godine, a od 2006. godine je stalni član juniorske, a kasnije i seniorske reprezentacije. Beležila je zapažene uspehe prvo kao višestruki šampion države u juniorskim i seniorskim kategorijama, a kasnije i na međunarodnim takmičenjima. Četiri godine za redom proglašavana je za „Olimprijsku nadu“ na međunaordnom takmičenju u Slovačkoj i višestruka je dobitnica priznanja „Strelac godine“.

Na Olimpjskim igrama u Londonu 2012. godine donela je Srbiji jubilarno stoto olimpijsko odličje, a tokom karijere trostav se pokazao kao njena najjača disciplina, ali se može pohvaliti i veoma dobrim rezultatima u disciplini vazdušna puška na 10m.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja OI u Riju izabrana je da nosi zastavu Srbije, a svoja iskustva sa prestižnih takmičenja Ivana će nam pričati na SportBizz konferenciji.

IvanaMaksimovic