Savez i ove godine organizovao besplatne kurseve jezika Savez studenata Fakulteta organizacionih nauka
90
post-template-default,single,single-post,postid-90,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Savez i ove godine organizovao besplatne kurseve jezika

Korejski jezik

13 Mar Savez i ove godine organizovao besplatne kurseve jezika

 

Savez studenata Fakulteta organizacionih nauka je i ove godine u martu za sve studente FON-a organizovao besplatne kurseve jezika. Projekat je rezultat višegodišnje saradnje Saveza studenata Fon-a i Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Realizacija projekta počela je 10. marta a studenti su mogli da se prijave za jedan od sledećih jezika: nemački, grčki, španski, francuski, italijanski engleski početni, engleski konverzacijski, ruski početni i ruski napredni jezik. Planirano je da studenti koji budu primljeni na jedan od kurseva, pređu bar pri (A1) nivo. Predavanja se održavaju po dva puta nedeljno u večernjim časovima, posle redovne nastave. Kurseve jezika drže uglavnom studenti Filološkog fakulteta koji su birani na osnovu biografije koju su slali, pri čemu je u obzir uzeta i njihova prosečna ocena kao i to da li su položili predmet Metodika nastave.

korejski jezik (1)Po završetku projekta, polaznici dobijaju sertifikat Saveza studenata FON-a a predavači potvrdu o završenoj praksi. Kao i prethodne godine, zainteresovanost za kurseve je bila velika. Za jedan dan, koliko je i trajala prijava, prijavilo se oko 260 studenata, pri čemu su studenti najviše bili zainteresovani za nemački, zatim španski i engleski (početni i konverzacijski), francuski i ruski jezik. Svaku grupu sačinjava u proseku tridesetak studenata što doprinosi izuzetnoj atmosferi na časovima i omogućava konverzaciju i bolje učenje jezika. Ovim tempom do 6. juna jezike će izučavati oko dvesta studenata. Nadamo se da će ovaj projekat uvek nailaziti na ovakav odziv jer mogućnost da studenti besplatno izučavaju jezike danas predstavlja retkost, a Savez studenata FON-a se kao i uvek trudi da svojim kolegama omogući još bolje studiranje.