Neven Marinović - Savez studenata Fakulteta organizacionih nauka
20857
page-template-default,page,page-id-20857,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Neven Marinović

Neven Marinović je izvršni direktor Smart Kolektiv-a, jedne od vodećih organizacija u Srbiji u oblasti CSR-a (Društveno Odgovornog Poslovanja) i socijalnog preduzetništva. Takođe je i izvršni koordinator Foruma Poslovnih Lidera Srbije, biznis mreže koja je osnovana od strane vodećih kompanija aktivnih u Srbiji sa ciljem daljeg razvoja Društveno Odgovornog Poslovanja u zemlji. Držao je brojne treninge i prezentacije vezane za oblasti CSR-a, socijalnog marketinga i preduzetništva u zemlji i inostranstvu.

Pre nego što je sa kolegama osnovao Smart Kolektiv, radio je u marketingu, kao i u neprofitnom sektoru kao saradnik vodećih organizacija u Srbiji.

Formalno obrazovanje Neven je stekao na Fakultetu Dramskih Umetnosti u Beogradu, a neformalno kroz brojne treninge i studijske boravke širom Evrope i SAD. Takođe je i stipendista Harvard Univerziteta gde je završio i kurs za lidere u neprofitnom sektoru, u organizciji John F. Kennedy School of Government.

Jedan je od suosnivača, i član upravnog odbora socijalnog preduzeća Liceulice i Dobra Torba, kao i suosnivač Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva i Mreže socijalne ekonomije Srbije, SENS. Zajedno sa saradnicima pokrenuo je program podrške mladim preduzetnicima pod nazivom Biznis Mladih Srbije. Od 2009 član je Svetskog preduzetničkog Foruma, kao i EUCLID Mreže lidera u neprofitnom sektoru. Pre toga je kroz članstvo u UO podržavao rad različitih organizacija kao što su mreža Globalnog Dogovora u Srbiji, NALED, Dostignuća mladih.

Kroz predavanje „Misli poslovno, deluj društveno“  Neven će učesnicima konferencije pokazati kako na društvene izazove možemo da odgovorimo poslovnim rešenjima. Predstaviće koncept i samu ideju socijalno-društvenog preduzetništva, kao i primere ovakvih preduzeća, kako u svetu, tako i u Srbiji.