Olimpijski komitet Srbije - Savez studenata Fakulteta organizacionih nauka
21290
page,page-id-21290,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Olimpijski komitet Srbije

Olimpijski komitet Srbije je ove godine proslavio svoj 107 rođendan, a nedavno je odlikovan Ordenom Karađorđeve zvezde prvog reda povodom Dana državnosti, koji se dodeljuje za naročite zasluge i uspehe u predstavljanju države. U ime Olimpijskog komiteta Srbije na konferenciji SportBizz će se predstaviti Damir Štajner i Uroš Korać.

Veliki zaljubljenik u sport i Olimpijski pokret, Damir je po zanimanju je profesor fizičke kulture, a još u toku studiranja je započeo profesionalni rad u sportskim organizacijama na poslovima organizacije velikih međunarodnih sportskih i drugih događaja. Od 2009.godine je zaposlen u Olimpijskom komitetu Srbije, gde i danas radi na mestu Izvršnog direktora, a ovo je treća godina kako radi i kao Šef Misije Olimpijskog tima Srbije na svim međunarodnim multi-sportskim događajima.

Uroš Korać je svoje angažovanje u sportu je započeo radom na organizaciji Univerzijade u Beogradu 2009. godine, nakon čega je usledilo zaposlenje u Olimpijskom komitetu Srbije, gde danas radi na poziciji menadžera sportskih programa. Od 2012. godine i Olimpijskih igara u Londonu, član je Misije Olimpijskog tima Srbije na velikim međunarodnim takmičenjima. Damir i Uroš će zajedno predstaviti proces upravljanja projektom učešća Srbije na Olimpijskim igrama „Rio 2016”.

OlimpijskiKomitet