Paraolimpijski komitet Srbije - Savez studenata Fakulteta organizacionih nauka
21292
page-template-default,page,page-id-21292,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Paraolimpijski komitet Srbije

Paraolimpijski komitet Srbije član je Međunarodnog paraolimpijskog komiteta i njegov primarni cilj odnosi se na realizaciju programskih aktivnosti vezanih za vrhunski sport osoba sa invaliditetom. Sportovi koji su zastupljeni u POKS su atletika, stoni tenis, streljaštvo, plivanje, sedeća odbojka, košarka u kolicima, ples u kolicima, biciklizam, golbal, džudo, skijanje i konjički sportovi. Iz godine u godinu Paraolimpijski komitet se trudi da omogući bolje uslove za rad vrhunskim sportistima sa invaliditetom, pored toga radi i na omasovljavanju paraolimpijskog pokreta i upoznavanju javnosti sa velikim uspesima naših sportista.
U ime komiteta će se predstaviti predsednik POKS Zoran Mićović, Željko Dimitrijević i Miloš Mitić, paraolimpijski šampion i vicešampion u bacanju čunja. Željko je na Paraolimpijskim igrama u Riju u disciplini bacanje čunjeva osvojio zlatnu medalju i u isto vreme postavio novi svetski rekord, a pored njega na podijumu se našao i Miloš, sa osvojenim srebrom. Oni će zajedno će pričati na temu „Paraolimpijski sport – nekad i sad”.