SportBizz 2018 - Savez studenata Fakulteta organizacionih nauka
44
page-template-default,page,page-id-44,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

SportBizz 2018

Savez studenata FON-a iz godine u godinu nastoji da studentima prezentuje oblast sportskog menadžmenta, budući da je FON fakultet koji je poznat po afirmaciji sporta i sportskog duha.  To činimo realizacijom konferencije „SportBizz“, koja je naišla na podršku brojnih sportskih klubova kao što su FK Partizan, KK Crvena Zvezda, FK Crvena Zvezda, OFK Beograd, Fudbalski savez Srbije, kao i Olimpijski i Paraolimpijski komiteti Srbije. Takođe, imali smo čast da u dosadašnjoj organizaciji ovog projekta ugostimo brojne sportiste i sportske stručnjake među kojima su Milica Dabović, Mihail Dudaš, Ivana Maksimović Anđušić, Nikola Jakšić, Vanja Grbić, sportski novinar Slobodan Šarenac i košarkaški trener Božidar Maljković.

Misija konferencije jeste da se tokom dvodnevnih predavanja učesnici upoznaju sa temama u vezi sa menadžmentom u sportu, socijalnim i komercijalnim aspektima poslovanja sportskih klubova, kao i da razmenjuju ideje i iskustva, kako međusobno, tako i sa edukativnim partnerima.

Osnovni cilj konferencije jeste da omogući interakciju između studenata FON-a i menadžera vodećih sportskih klubova u Srbiji i sportskih radnika.

Budući da godinama vlada veliko interesovanje studenata za konferenciju, „SportBizz“ se već može deklarisati kao tradicionalni projekat SSFON-a. Naša vizija je da kroz kontakt mladih i perspektivnih studenata sa sportskim organizacijama doprinesemo razvoju i popularizaciji sporta u Srbiji.

Ove godine, projekat SportBizz“ se održava 21. i 22. maja na Fakultetu organizacionih nauka. Predavači će ove godine kroz temu „Treće poluvreme“, otkriti studentima šta se sve krije iza organizacije velikih sportskih manifestacija, koji su neophodni resursi bez kojih njihova organizacija ne bi bila moguća, kao i kako izgleda priprema sportista za takmičenja. Govoriće se i o tome koliki je uticaj trenera, medija i menadžera na razvoj i uspeh jednog sportiste. Sve dodatne informacije možete pronaći na sajtu www.ssfon.rs ili putem mail-a monika.milosevic@ssfon.rs

PREDAVAČI

Zoran S. Avramović

Zoran Avramović je direktor marketinga Crvene Zvezde, bavi se organizacijom, sponzorstvom i PR aktivnostima SD Crvena Zvezda. Autor je knjiga “Istorija fudbala”, “Fudbal, globalna religija”, “Fudbal na prvom mestu” i “Fudbal,srce miliona”.

Darko Udovičić

Darko Udovičić je bivši igrač vaterpolo kluba Partizan. Aktivno se bavio vaterpolom 17 godina. Nakon igračke karijere, angažovan je kao trener mlađih kategorija VK Partizan. Bio je i pomoćni trener seniorskog tima i pomoćnik direktora VK Partizan. Od septembra 2017. godine obavlja funkciju pomoćnika ministra za sport.

Nevena Ignjatović

Nevena Ignjatović se bavi skijanjem i aktivno se takmiči od svoje šeste godine. Dugogodišnji je državni prvak i do sada se čak tri puta kvalifikovala za Olimpijske igre. Na Olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. je po prvi put bila barjaktar na Ceremoniji otvaranja.

Ivana Nešović

Ivana Nešović je profesionalna odbojkašica koja trenutno igra kao korektor za južnokorejski klub Gyeongbuk Gimcheon Hi-pass i bivša je članica nacionalnog tima Srbije. Njena odbojkaška karijera počela je u Obiliću sa 9 godina, da bi prešla u Crvenu Zvezdu 2003. godine. Ivana je bila član Zvezde do 2010. kada je posle uspešne sezone potpisala ugovor sa italijanskim prvakom Asystel Novara.

Nebojša Višković

Nebojša Višković je Beograđanin čiji je glas postao zaštitni znak televizijskih prenosa teniskih mečeva. Karijeru novinara je započeo u Sportskom Žurnalu. Sticajem okolnosti našao se na Trećem kanalu gde počinje njegova komentatorska karijera. Usledio je rad na RTS-u, odakle odlazi 2009. i prelazi na televiziju Sport Klub. Izveštavao je sa Vimbldona, Svetskog prvenstva u fudbalu, Olimpijskih igara.

Sonja Petrović

Sonja Petrović je srpska profesionalna košarkašica. Profesionalnu karijeru je započela 2006. godine u Crvenoj Zvezdi. 2007. godine proglašena je za najbolju mladu igračicu Starog kontinenta. Kao jedna od najzaslužnijih za trijumf ženske košarkaške reprezentacije Srbije ostvarila je najveći uspeh osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2015. Izabrana je za najbolju petorku Evropskog prvenstva 2015.

Andrija Gerić

Andrija Gerić je penzionisani srpski odbojkaš, bivši reprezentativac. Trenutno se bavi psihologijom u sferi sporta i sportskim mental coaching-om. Osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 1996. u Atlanti sa reprezentacijom Jugoslavije i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju.

KvizzBizz

Na ovogodišnjoj Konferenciji, delegate pored zanimljivih predavanja očekuje i sportski kviz “KvizzBizz”, gde će imati priliku da pokažu svoje znanje i osvoje zanimljive nagrade. Podršku na ovom delu Konferencije pružiće nam srpski novinar Vanja Bulić, u ulozi voditelja kviza.
Vanja Bulić je poznati srpski novinar i TV voditelj. U mladosti je igrao odbojku u “Radničkom”. Bio je scenarista tri TV serije I 2 filma. Član je Udruženja književnika Srbije.

AGENDA

POKROVITELJ KONFERENCIJE

fon

PARTNERI

podravka
nescafe
hellenic
fon-400x2002
fon-400x200
5431
4444
321
123

MEDIJSKI PARTNERI

interfon
qms
puskice
beleske
studentski-grad
mladi
untitled-1
youthrs
234432432
fon-400x200
333
444
123d
123

GALERIJA FOTOGRAFIJA